Daca vezi mai multe fotografii din Cinque Terre, cu toate 5 ‘’surori’’, pe Monterosso il vei recunoaste dupa o stanca neagra si imensa prabusita-n mare. Are cea mai larga deschidere la mare si cel mai mare numar de locuitori. Este asezata in mijlocul unui golf natural, proteja de o stanca mare. Despre celelalte 5 sate care alcatuiesc Cinque-Terre puteti citi un alt articol pe blog aici.
Am ajuns aici in prima zi, cautand cazare. Am luat la rand aproape toate pensiunile si hotelurile, am batut toate stradutele pe jos si nu am gasit ceva potrivit, pentru ca era vineri, inceput de week-end si era si sezon turistic si totul era rezervat. In fiecare clipa intalneam turistii tragand trolerele in cautarea unui loc de cazare. Masina am lasat-o langa mare intr-o parcare cu plata pe ora, langa dig.
Monterosso este cel mai mare si cel mai vizitat de tineri, dintre toate cele 5 sate! Este format din doua zone distincte: orasul nou si orasul vechi, separate printr-un tunel, peste care noi am dat intamplator cautand o scurtatura sa ajungem inapoi in parcare.
Faleza este foarte larga si frumoasa, cu bancute, cu piste pentru biciclete, cu leandri infloriti, cactusi mari, aloe vera si palmieri, cu multe terase unde se poate servi masa si admira marea in acelasi timp. Este locul cu cele mai multe multe magazine de suveniruri si cele mai multe locuri de luat masa.
Plaja este lata, cu sezlonguri, umbrele multicolore si nisip fin. Se poate face plaja si pe dig. Sunt cateva hoteluri chiar pe malul marii, cu preturi de la 120 de euro in sus (camera dubla cu mic dejun), in acea perioada din luna mai. Turistii faceau plaja, unii stateau pe banci cu fata la mare, sau citind o carte, altii erau la terase. Toata lumea se relaxa, intr-un fel sau altul. Monterosso este foarte renumit pentru productia de hamsii sarate.
Mi s-a parut un sat frumos si linistit. Tot cu fata la mare este si o bisericuta, probabil singura din oras. Am intrat cateva minute, nu era nimeni in ea. Destul de simpla. Pe pereti erau doar 3 cruci. In fata ei este o mica piazzeta, decorata cu mozaic de rau. Si gara mi s-a parut a fi mult mai spatioasa ca celelalte, iar peronul era destul de lat.
Monterosso nu este la fel de fermecator ca celelalte sate, nefiind situat la o altitudine atat de mare, dar are cele mai multe plaje. In partea de nord se invecineaza cu Levanto, o mica statiune la mare pe care am vizitat-o inainte de a ajunge aici si care mi-a placut mult, mai ales plaja. Acolo este chiar si un camping. Nici orasul Genova nu este prea departe de aici, ci la 90 de km. Am vizitat Genova, dar din pacate nu am reusit inca sa scriu nimic pe blog despre acest oras fermecator, mare port la Marea Mediterana.
Monterosso al Mare m-a fermecat in primul rand pentru alura lui de destinatie exotica.Este ultimul sat din cele 5 care formeaza Parcul Nationla Cinque Terre pe care l-am descris. De vizitat, poate fi primul, in functie de dorintele fiecarui turist. Voi mai scrie si despre cazarea mea in Cinque Terre, din Corniglia.
Buna. Iti urmaresc blog-ul de ceva timp…si…Eu spun sa incepem sa promovam Romania asa frumos cum promovam alte tari. Uite eu de exemplu am fost zilele trecute in Moldova (mi-am luat cazare de pe: cazare in Iasi )in cazul in care te hotarasti sa mergi si sincer mi-a placut la nebunie, si m-am distrat pe cinste.
Buna!Iti multumesc pentru interes. Eu, practic, nu promovez nici o tara, ci pur si simplu povestesc pe unde am umblat in ultimul timp.Si daaa, stiu ce tara frumoasa avem, dar din pacate locuind langa frontiera de vest a tarii mi-e mult mai simplu sa plec in afara ei, in ultimii ani!